Nazad na blog

Prirodna nega kože na jesen

objavljeno:
21/10/2023

Ulice i parkovi počinju da dobijaju žuti i bakarni prekrivač, šortseve i majice zamenjujemo džemperima i pantalonama, a noć polako počinje da nam dolazi ranije.

Jesen je. 

Uz promene u prirodi, i naša koža počinje da se menja - postaje suvlja i zahteva bogatiju negu. Čini se da je oporavak od slane vode i sunčevih zrakova polako zamenjen oporavkom od vetra i hladnije temperature.

U prošlom blogu smo govorili o opštim smernicama vezanim za negu prirodne kozmetike, a u jednom od ranijih blogova o tome prirodnoj skincare rutini za sve tipove kože. Kako nam je jesen stigla pre skoro mesec dana, i definitvno je vreme da tvoja skincare rutina postane bogatija, ovog puta ti dajemo male smernice za prirodnu rutinu!

Počnimo od zdravog izbora sapuna


Većina komercijalnih sapuna koje nalazimo u prodavnicama i drogerijama sadrži visok procenat grubih čistača, alkohola, i parfema.

Učinak ovakvih sapuna je itekako delotvoran, i sigurno si zadovoljna kako brzo i lako ovi sapuni čiste…  Ali, da li si razmišljala o tome da većina komercijalnih sapuna sadrži sastojke koji ne štete samo koži, već i i okolini?

Prirodni sapuni su odlična zamena drogerijskim sapunima! Ovi sapuni su uglavnom ručno pravljeni, njihove količine su ograničene i daleko manje nego što je situacija sa komercijalnim sapunima, i prave ih mali proizvođači. Pored ovoga, kupovinom prirodnih, ručno pravljenih sapuna, ne podržavaš samo male proizvođače, već i zdraviju okolinu!

Ono što je zajedničko za sve naše prirodne sapune jeste to da:

  • Ne sadrže veštačke boje i mirise,
  • Veganski su i potpuno prirodni, 
  • Ne isušuju i ne oštećuju kožu, 
  • Pružaju hidrataciju i zaštitu tvojoj koži.

Više o Magnolia Alhemija prirodnim sapunima, kao i procesu kroz koji naši sapuni nastaju pisali smo u jednom od ranijih blogova, a naše sapune možeš naručiti na ovoj stranici! Ukoliko voliš da uvek imaš koji sapun u rezervi, a pritom i uštediš koji dinar, uvek možeš da naručiš i Magnolia Alhemija paket prirodnih sapuna

Ručno pravljeni prirodni sapuni

Pružimo koži duboku i bogatu negu za vreme hladnijih dana

Bilo da je reč o nezi kože lica ili tela, jesen (odnosno hladnije vreme) jeste period u kom ne želiš da izostaviš duboku negu!

Kada govorimo o nezi kože lica, preporučujemo ti da probaš sledeće Magnolia Alhemija proizvode:


  • Naše prirodne tonike za negu masne i problematične, normalne i suve, kao i zrele kože lica, koji će tvoju kožu lica pripremiti za dalju negu. Ono što je jako čest slučaj sa drogerijskim tonicima jeste to da sadrže jako visok procenat alkohola. Kako smo svesni toga da alkohol isušuje kožu, Magnolia Alhemija tonici su 100% prirodni i ne sadrže alkohol u svom sastavu.

U sastavu našeg tonika za normalnu i suvu kožu su samo hidrolati bugarske ruže i matičnjaka, dobijeni vodenom destilacijom bilja iz organske proizvodnje i bez konzervansa. Naš tonik za masnu i problematičnu kožu sadrži hidrolate hajdučke trave, lavande i matičnjaka, dobijeni na isti način kao i hidrolati koji čine sastav tonika za normalnu i suvu kožu. Što se tiče našeg tonika za zrelu kožu, njegov sastav čine samo hidrolati smilja i ruže - dobijeni na isti način kao i prethodna dva tipa tonika.

Prirodni tonik za lice - za masnu i problematičnu kožu

  • Naše prirodne proizvode, koji uključuju kremu za suvu kožu lica sa alojom, kremu za suvu kožu lica sa ši buterom, serum za suvu kožu lica, kao i univerzalno ulje. 

Krema za suvu kožu lica sa alojom je savršena za jutarnju skincare rutinu za vreme jeseni. Ova krema sadrži: aloju, ulja kamelije, argana, avokada, šipka, oblepihe i noćurka, skvalan, vitamin E, i eterična ulja tamjana i geranijuma.  Iako je laganije teksture i sastava, tvojoj koži lica će omogućiti duboku hidrataciju za hladnije dane!

Krema za suvu kožu lica sa ši buterom je pravi izbor ukoliko je tvoja koža izrazito suva. Možeš je koristiti kako u jutarnjoj, tako i u večernoj skincare rutini kada su hladniji dani. Ova krema sadrži: ši buter, ulja kamelije, argana, jojobe, šipka, oblepihe i noćurka, vitamin E, i eterična ulja tamjana i geranijuma. Za razliku od kreme za suvu kožu lica sa alojom, ova krema je bogatije teksture. Možeš da je koristiš čak i ako je tvoja koža normalna ka masnoj, u večernjoj rutini za vreme jeseni, bez dodataka seruma.

Kada govorimo o serumima, Magnolia Alhemija serum za suvu kožu lica je savršen izbor za dodatnu hidrataciju za tvoju suvu kožu. Ovaj serum sadrži: ulja badema, argana, avokada, šipka, noćurka, kamelije i oblepihe, masline, skvalan i vitamin E, kao i eterična ulja tamjana i geranijuma. Nanosi se nakon tonika (koji je idealna priprema za dalje korake ukoliko je tvoja koža izrazito suva), i dolazi u formi roll on uljanog seruma. 

Naravno, balzam za usne, ili u drogerijskoj prodaji labelo ili grožđana mast, neizostavan je deo nege kože - pogotovo hladnijim danima. Ako se i tebi korišćenje drogerijskih proizvoda za negu usana pokazalo kao jedno iskustvo koje te je naučilo da što više koristiš labelo, to su ti usne suvlje i ispucalije, predlažemo ti da probaš Magnolia Alhemija prirodni balzam za usne, koji ne sadrži ništa više od  ši butera, kokosovog ulja, pčelinjeg voska i eteričnih ulja, a tvoje usne će učiniti mekanim i negovanim - bez toga da moraš da ga nanosiš na svakih dvadeset minuta u toku dana. 

Prirodno univerzalno ulje

Za kraj, ono što se pokazalo kao savršeni proizvod za negu kako kože tela, tako i kože lica jeste Magnolia Alhemija univerzalno ulje. Ovo ulje možeš koristiti za dodatnu negu i hidrataciju, nakon nanošenja kreme za lice, ali isto tako i za masažu kože lica! Ovo ulje je savršeno ako uživaš u svojim momentima nege, i ako je tvoja večernja rutina taj deo dana koji ceo dan iščekuješ, a prelaskom na prirodne proizvode polako smanjuješ broj različitih preparata koje koristiš. 

Drugi načini na koje možeš iskoristiti naše univerzalno ulje jeste za negu kože tela, masažu tela, za negu kože glave i suvih i ispucalih krajeva kose, za negu noktiju i zanoktica, za negu kože grudi, kao i za negu za kože koja se peruta ili je oštećena ekcemom, povredom ili opekotinom.

Ukoliko, ipak, više voliš da za negu kože lica, tela, i kose imaš zasebne proizvode i nisi ljubitelj univerzalnih preparata, ono što izdvajamo kao must-have proizvode za tvoju jesenju rutinu prirodne nege tela jesu sledeća dva proizvoda:


  • Prirodnu kremu za ruke Magnolia Alhemija koja sarži ši buter, macerat nevena, ulje badema, eterična ulja lavande i čajevca. Ova krema za ruke, u kombinaciji sa našim prirodnim sapunima za ruke, duboko će negovati i hidrirati kožu tvojih ruku i omogućiće savršenu pripremu čak i za zimski period!

  • Losion, mleko, krema, ili naš prirodni buter za telo sa ši buterom, maceratom nevena, uljem badema, eteričnim ulja limunske trave, čempresa i ruzmarina? Ako nas pitaš, mi kažemo - biraj jednostavnost. Biraj prirodne proizvode! Ovaj prirodni buter za telo obezbediće duboku negu i hidrataciju, a možeš ga koristiti za celo telo, kako za svakodnevnu negu, tako i za negu nakon depilacije ili brijanja.

 

Prirodni buter za telo

Ukratko o prirodnoj nezi kože na jesen

Sa promenom godišnjih doba i vremenskih uslova, menja se i naša koža, i traži drugačiju negu i zaštitu. Leti nega i zaštita kojoj se okrećemo uglavnom imaju veze sa preventivom, izlaganjem, i negom nakon izlaganja štetnim UV zrakovima, ali i slanoj vodi. Jesen je, pak,  vreme kada na našu kožu utiče vetar, hladnija temperatura, ali i drugi spoljni faktori, i zato je u ovo doba godine jako je bitno koži pružiti dodatnu negu i hidrataciju.

Prirodna nega kože u hladnijem periodu godine ne znači da treba da koristimo ko zna koliko različitih proizvoda, već da treba pažljivo da izaberemo nekoliko onih koji će nam pružiti neophodnu negu, a koža će nam zaizvrat biti zahvalna.

Magnolia Alhemija je brend koji veruje u to da nega ne mora biti komplikovana, i da prirodna kozmetika jeste i više nego dovoljna da tu istu negu i pruži našoj koži, i zato stojimo iza slogana: “Prirodna nega ne mora biti zahtevna. Biraj jednostavnost. Biraj prirodne proizvode.”