Nazad na blog

Prirodna anti-age kozmetika – rutina nege zrele kože

objavljeno:
3/10/2022

Odvajkada se traga za tajnom večne mladosti. Sigurno se baš i vi pitate gde pronaći taj eliksir svaki put kada posmatrate svoj odraz u ogledalu, zagledani u sve te tragove života koji su se urezali u vaše lice. Ako naučimo pažljivo da osmatramo, biće nam jasno da taj eliksir spravljamo sami. 

Za celokupno zdravlje i lepotu uma, duha i tela, koje odoleva starosti, potrebna je izbalansirana ishrana, fizička aktivnost, vreme provedeno u prirodi, smeh i druženje... Ali i adekvatna nega.

Prirodna organska kozmetika Magnolia Alhemija koristi čiste i veganske sastojke, koji nas sveobuhvatno neguju snagom prirode. Blagotvorne formulacije naših proizvoda spravljene su kao odgovor na sve vaše specifične potrebe za negom. Nega zrele kože je jedna od njih. Zbog toga smo od prirode uzeli samo najbolje i našom alhemijom spravili liniju proizvoda, koja neinvazivno utiče na poboljšanje kvaliteta zrele kože i adekvatno je neguje. Tako je nastala Magnolia Alhemija prirodna anti-age kozmetika.

Kako znamo da je, zbog ubrzane današnjice, ponekad teško pronaći vreme za neophodnu negu, naša prirodna anti-age kozmetika spravljena je tako da nudi kvalitet i štedi naše vreme. Jednostavna jutarnja i noćna skincare rutina, uz samo nekoliko Magnolia Alhemija proizvoda koji čuvaju planetu od daljeg zagađenja, pokriva sve vaše potrebe za svakodnevnom negom zrele kože.

Otkrijte kako se kvalitet kože menja sa godinama, šta možemo uraditi da ublažimo tragove starenja kože i saznajte zbog čega vam je potrebna Magnolia Alhemija prirodna anti-age kozmetika.

Kako se kvalitet kože menja sa godinama?

Postoji uvreženo mišljenje da se koža karakteriše zrelom oko 35+ godina života. Da li je zaista tako?

  • Početkom dvadesetih godina, koža počinje da gubi vlažnost i svežinu.
  • Do tridesete godine, zbog smanjene količine lipida, na koži se pojavljuju prve bore.
  • Početkom četrdesetih godina smanjuje se sinteza kolagena, a smanjena prokrvljenost i redukovano izlučivanje sebuma uzrokuje dehidriranost kože.
  • U pedesetim godinama, zbog smanjene količine kolagena, vidno se smanjuje i volumen kože.
  • Šezdesete godine donose staračke pege, a koža gubi gustinu i debljinu.

Na kvalitet kože i njene karakteristike, pored unutrašnjih faktora, utiču i različiti faktori spoljašnje sredine. Kada ovim prirodnim procesima dodamo spoljašnje faktore, kao što su izlaganje UV zracima i poluciji, genetika, hormonske promene, ishrana, način života i kvalitet nege, dobijamo zrelu kožu lica kao rezultat. 

Zbog toga je važno da, u svakom starosnom razdoblju, koži lica, vrata i dekoltea posvetimo odgovarajuću negu, kako bi se sprečila njena dehidracija i neuhranjenost, a time i ublažili vidljivi znakovi starenja.

Karakteristike zrele kože

Zrela koža, prema svojim karakteristikama, je koža koja je:

  • Tanka,
  • Suva,
  • Bleda i bez sjaja,
  • Opuštena,
  • Izborana,
  • Sklona nesavršenostima i problemima (akne, mrlje ili hiperpigmentacija).

Jutarnja skincare rutina za negu zrele kože

Tvoja jutarnja skincare rutina za negu zrele kože treba da izgleda ovako:

  1. Čišćenje,
  2. Toniranje,
  3. Hidratacija/ishrana,
  4. Zaštita.

Čišćenje

Čišćenje kože lica je prvi korak jutarnje rutine nege zrele kože. Kako bi koža bila pravilno negovana, potrebno je da sa nje uklonimo nečistoće iz spoljašnje sredine (mrtve ćelije, prašinu, prljavštinu). Čišćenje lica podrazumeva da, prilikom umivanja, upotrebom sapuna ili umivalica, uklonimo površinske nečistoće sa kože lica i na taj način je pripremimo za naredni korak. Ulja za čišćenje lica uklanjaju višak sebuma, pa ovo sredstvo osigurava da je koža lica zaista očišćena.

Važno je da sapun, osim što dobro čisti, bude potpuno prirodan i nežan prema koži i drugim čulima.

Naš veganski prirodni sapun za lice od čistih i organskih sastojaka, nežan je prema vašoj koži i čulima, a ujedno delotvoran za uklanjanje nečistoća. Koristimo razna ulja u formulacijama naših prirodnih sapuna za lice: maslinovo ulje, kokosovo ulje, ricinusovo ulje, ši buter, palmino ulje iz odgovorne proizvodnje, bademovo ulje, avokadovo ulje. Zbog toga Magnolia Alhemija prirodni sapun za lice ne isušuje našu kožu prilikom čišćenja. 

Ne koristimo sintetičke parfeme. Mirisi naših prirodnih sapuna za lice dolaze isključivo od organskih eteričnih ulja. Cvetni prahovi, glina, biljne boje, kao i mineralne, daju šarenolikost našim prirodnim sapunima za lice.

Toniranje

Ovaj korak u jutarnjoj skincare rutini nege zrele kože takođe je značajan. Tonik dubinski čisti kožu lica, uklanjajući preostale ostatke nečistoća. Pored toga, on osvežava i umiruje kožu nakon čišćenja, normalizuje PH i ujednačuje ten. 

Pri odabiru tonika za zrelu kožu, važno je izabrati one koji u svom sastavu nemaju alkohol i druge hemijske sastojke, već 100% prirodne i čiste sastojke.

Naš prirodni tonik za zrelu kožu baziran je na hidrolatima smilja i ruže, dobijenih vodenom destilacijom bilja iz organske proizvodnje i bez konzervansa.

Smilje je moćno eterično ulje koje miriše na osunčano stenje na planinama iznad mora i podseća na treperenje vrelog letnjeg vazduha. Kako nikada ne vene, ova mediteranska biljka smatra se biljkom besmrtnosti. Organsko eterično ulje smilja, od svih ulja, ima najjače dejstvo na obnavljanje ćelija.

Da li ste znali da, nakon 25. godine, koncentracija kolagena opada za 1% godišnje? Kao rezultat, koža lica se opušta, a pojavljuju se i prve bore. Baš zato je, za stimulisanje prirodnog kolagena, proteina koji koži daje volumen i elastičnost, važno da se u proizvodima za negu zrele kože lica pronađe i esencija smilja. Svojim blagotvornim dejstvima, pored stimulisanja proizvodnje kolagena, ono poboljšava i mikrocirkulaciju kože, vraćajući joj gipkost i čvrstinu.

Hidratacija/ishrana 

Akcenat ovog koraka nege zrele kože je na hidrataciji i hranljivosti. Zbog toga je, nakon toniranja kože, važno da na kožu nanesemo serum za zrelu kožu, čijom upotrebom omogućavamo da hranljivi sastojci prodru u dublje slojeve kože i utiču na njeno podmlađivanje. Kako bi upotreba seruma bila delotvorna, potrebno je sprečiti njegovo isparavanje. Nanošenjem hidratantne kreme sa hranljivim sastojcima, osiguravamo delovanje seruma, a koži pružamo adekvatnu negu koja će je učiniti najpre zdravom, a potom i svežom i blistavom.

Magnolia Alhemija prirodni serum za zrelu kožu kombinuje blagodeti argana, divlje ruže i smilja. Kako arganovo ulje usporava proces starenja, smanjuje vidljivost bora, a kožu čini mekom i elastičnom, jasno je zbog čega ovaj prirodni sastojak treba da se nađe u sastavu proizvoda koje koristimo u borbi protiv starenja kože.

Naša prirodna hidratantna krema za zrelu kožu, na bazi ši butera, smilja i divlje ruže, odličan je izbor za dubinsku hidrataciju i hranljivost. Ši buter je nezaobilazni sastojak mnogih kozmetičkih preparata, zbog brojnih blagodeti koje ovaj prirodni sastojak nudi. Kremast, bogat masnim kiselinama i vitaminima A, C, D, E i F, čini kožu nahranjenom i mekšom, vraćajući joj elastičnost. Ovaj sjajni prirodni sastojak, iako guste i masne teksture, ima dubinsko hidrirajuće svojstvo. Kako podstiče i proizvodnju kolagena, ši buter je jedan od najboljih agenasa protiv starenja kože. Štiti kožu od slobodnih radikala, obnavlja je i utiče na smanjenje bora. 

Da li ste probali našu prirodnu hidratantnu kremu za zrelu kožu na bazi ši butera?

Zaštita 

Svi uživamo u sunčanim danima, zar ne? Ipak, važno je da imamo na umu da, bez zaštite, dugotrajna izloženost suncu može izazvati određena oštećenja na koži, ali i ubrzati proces starenja zbog štetnog UV zračenja. Opšte je poznato da je zaštita od UV zračenja potrebna tokom cele godine, a ne samo u letnjem periodu. Zbog toga je važno da svoju jutarnju skincare rutinu završimo nanošenjem SPF zaštitnog faktora, kako bismo svojoj koži obezbedili zaštitni sloj i time sprečili dalje starenje kože.

Noćna skincare rutina za negu zrele kože

Noćna skincare rutina ne razlikuje se mnogo od jednostavne jutarnje rutine nege zrele kože. Nakon čišćenja i toniranja kože lica, a pre hidratacije, na kožu lica treba naneti prirodni anti-age serum za zrelu kožu. Zahvaljujući velikoj hranljivoj moći i aktivnim sastojcima, prirodni anti-age serum za zrelu kožu ublažava simptome starenja. 

Naš prirodni anti-age serum je bogat najfinijim biljnim i organskim eteričnim uljima i pogodan za svakodnevnu upotrebu. Ulje badema, argana, nara i divlje ruže, uz organska eterična ulja smilja, ruže, sandalovine, tamjana i lavande (i malo magije :) ) pravilno neguje osetljive regije kože oko očiju i usana, vrata i dekoltea.

P. S. Podrazumeva se da nam SPF zaštitni fakor nije potreban u noćnoj skincare rutini! :)

Prepusti se čarima prirode i neka naša prirodna anti-age kozmetika pravilno neguje tvoju zrelu kožu svakoga dana.

istraži prodavnicu

Naša preporuka