Nazad na blog

Prirodna kozmetika za muškarce – Jednostavna nega lica i tela za muškarce

objavljeno:
19/12/2022

Svi muškarci žele da izgledaju dobro, a njihova koža negovano i zdravo.

Magnolia Alhemija prepoznaje sve naše specifične potrebe za kvalitetnom i jednostavnom rutinom nege. Zbog toga je, u saradnji sa muškarcima, razvila liniju proizvoda za njihovu prirodnu i sveobuhvatnu negu.

Saznajte više o tome kako izgleda nega lica i tela za muškarce u skladu sa karakteristikama njihove kože, kako negovati bradu i brkove, ali i zbog čega je Magnolia Alhemija prirodna kozmetika za muškarce pravi izbor za njegovu jednostavnu i kvalitetnu rutinu nege. 

Prirodna nega lica za muškarce – Jednostavna rutina nege muškog lica 

Muškarci se, kao i žene, suočavaju sa problemima osetljivosti kože, akni i starenja. Ipak, muška koža na licu i telu razlikuje se od kože žena, zbog testosterona, hormona koji određuje strukturu i karakteristike kože muškaraca. 

Uopšteno gledajući, muška koža na licu i telu je deblja i gušća od kože žena, sadrži više kolagena i ima zategnutiji, čvršći izgled. Uz to, kako muškarci imaju više lojnih žlezda, a samim tim i više pora, proizvodnja sebuma je duplo veća nego kod žena, te je muška koža masnija i sklonija nečistoćama i pojavi akni, a u odraslom dobu i manje sklona suvoj koži. Iako se bore kod muškaraca pojavljuju kasnije nego kod žena, tragovi starenja na koži muškaraca najviše se odlikuju gubitkom mišićne mase, opuštenom kožom i tamnim kolutovima oko očiju.

Postoji veliki broj proizvoda namenjenih za negu muškaraca, specijalno formulisanih za mušku kožu u skladu sa njenim potrebama, kao i prema tipu kože i starosti. Bilo da je u pitanju održavanje čistoće ili nega, lako dostupni drogerijski proizvodi za negu lica za muškarce najčešće sadrže veštačke i štetne sastojke, koji agresivno deluju na kožu i dodatno je oštećuju.

Magnolia Alhemija organska kozmetika od prirode uzima samo najbolje, štiteći je zauzvrat. Poštujemo prirodu, savesno iskorišćavamo njene resurse i posvećeno doprinosimo očuvanju njene iskonske čistote. Naša alhemija zasniva se na načelu low-waste-a i održivim navikama uzvraća naklonost prirodi, kako bismo vam podarili sveobuhvatnu negu uma, duha i tela najfinijom prirodnom kozmetikom. 

Verujemo da nam za kvalitetnu negu nije potrebno mnogo kozmetičkih preparata. Naši proizvodi od 100% organskih sastojaka učiniće vašu kožu čistom i prirodno negovanom, potpuno jednostavnom rutinom nege.

Prirodne kreme za lice za muškarce – Jednostavna nega lica za muškarce

Koža muškaraca razlikuje se od kože žena, te samim tim zahteva posebnu vrstu nege, primerenu karakteristikama i potrebama njihove kože. Proizvodi za negu lica, posebno razvijani za muškarce, treba da pruže hidratantnost, dozvoljavajući koži da diše bez zapušavanja pora.

Magnolia Alhemija prirodne kreme za lice, za normalnu i suvu kožu, adekvatno će negovati muško lice nakon umivanja, koje je važno radi uklanjanja nečistoća sa kože lica, te delotvornosti nanesene kreme. Naše prirodne kreme za lice sadrže 100% čiste sastojke, koji jednako delotvorno neguju kako kožu žena, tako i kožu muškaraca. Koje Magnolia Alhemija prirodne kreme za lice mogu koristiti i muškarci?

Prirodne maske za lice za muškarce

Pored svakodnevne rutine nege, koja podrazumeva čišćenje i hidrataciju, koži lica je povremeno potreban posebni tretman, koji će je dubinski očistiti, hidrirati i negovati, te učiniti zdravom i blistavom. Zbog toga bi rutina nege lica kod muškaraca, kao i kod žena, trebalo da podrazumeva i upotrebu maski za lice. 

Pri odabiru prirodne maske za lice za muškarce važno je imati na umu da drogerijski proizvodi mogu doneti više štete nego koristi, te da je prirodna nega uvek najbezbedniji i najzdravi izbor za negu kože. Prirodne maske za lice idealne su za negu kože lica, kako bi ona ostala uravnotežena i zdrava. 

Predstavljamo vam recepte za prirodne maske za lice za muškarce, koje možete napraviti i sami uz samo nekoliko sastojaka:

  • Prirodna maska za lice – suva koža

Ako imate suvu kožu lica, vaša prirodna maska za lice treba da sadrži dve namirnice koje koristimo gotovo svakodnevno – med i jogurt. Pomešajte jednu kašiku jogurta sa jednom kašičicom meda, razmutite dobro, pa nanesite na lice i ostavite da odstoji 15 minuta. Ova kombinacija odlična je za negu suve kože lica, posebno tokom zimskih meseci, kada je izloženija nepovoljnim vremenskim prilikama koje je dodatno isušuju. 

  • Prirodna maska za lice – masna koža

Da li ste znali da belance uklanja masnoću sa lica? Pomešajte jedno umućeno belance sa jednom kašikom meda i pola kašičice limunovog soka. Umućenu smesu nanesite na lice, te isperite mlakom vodom nakon 20 minuta. Ova prirodna maska za lice može se nanositi dva puta nedeljno. Kombinacija jogurta, meda i limunovog soka čisti pore, sakuplja nečistoće i masnoće sa kože lica, umiruje upalne procese i poboljšava stanje kože nakon korišćenja.

Nežno brijanje brade i brkova – Magnolia Alhemija prirodna kozmetika za muškarce

Muška koža lica ima više folikula dlake, te je samim tim kosmatija u odnosu na žensku kožu. Procenjuje se da na muškom licu raste između 5.000 i 30.000 vlasi, koje muškarci uklanjaju brijanjem ili pak održavaju. 

Brijanjem se koža izlaže stresu, uklanja površinski sloj ćelija, zbog čega je ona osetljivija na spoljne faktore i podložna iritacijama. Tupo sečivo i/ili nedovoljna lubrikacija tokom brijanja dovode do manjih ili većih posekotina, iritacija, peckanja i svraba nakon brijanja, a ponekad i do otoka. Koža osetljiva na brijanje, najčešće kod mlađih muškaraca i onih sa svetlijom puti, zahteva hidrataciju i laganu teksturu kozmetičkih preparata koji dozvoljavaju koži da diše. 

Zbog toga je važno da kozmetika razvijana za brijanje lica kod muškaraca bude prilagođena jedinstvenim biološkim osobinama muške kože lica, uzimajući u obzir i uticaj brijanja na kožu. 

Magnolia Alhemija prirodni sapun za brijanje

Magnolia Alhemija prirodni sapun za brijanje, sa dodatkom aktivnog uglja, u svom sastavu ima sapunifikovana ulja palme, masline, kokosa, ricinusa i ši butera, kao i eterična ulja pačulija, limunske trave, mente i kamfora. Pogodan je za svakodnevnu upotrebu jer njegova prirodna i nežna formulacija ne isušuje kožu, dok omogućava nežno brijanje lica i vrata. 

Poruči naš prirodni sapun za brijanje!

Magnolia Alhemija prirodni tonik posle brijanja

Magnolia Alhemija prirodni tonik posle brijanja, sa alojom, pačulijem i lavandom, hidrira, neguje, protivupalno deluje i umiruje kožu lica nakon brijanja. Kako ne sadrži alkohol i agresivne sastojke, naš prirodni tonik posle brijanja nežan je prema vašoj koži i pogodan za svakodnevnu upotrebu.

Probaj Magnolia Alhemija prirodni tonik posle brijanja!

Saveti za brijanje brade i brkova

Pažljivo brijanje je važno za zdravlje kože lica, posebno kod muškaraca sa osetljivom ili problematičnom kožom lica. Evo saveta za pažljivo brijanje brade i brkova:

  • Preparati za brijanje imaju zadatak da zaštite i podmažu kožu, te pomognu brijaču da lakše klizi po koži. Na taj način sprečavate mogućnost posekotina i iritacija kože tokom brijanja. Ovi preparati ne treba da sadrže veštačke sastojke, već da budu blagi i nežni prema koži. Upravo zbog toga je naš prirodni sapun za brijanje idealan proizvod za njega!

  • Brijte se u pravcu rasta dlake, a ne nasuprot tome, kako biste izbegli urastanje dlaka.

Prirodna nega brade i brkova – Magnolia Alhemija prirodna kozmetika za muškarce

Održavanje brade i brkova predstavlja najznačajniji deo skincare rutine za muškarce. Koža koja se često brije sklona je fizičkim oštećenjima, iritacijama, pojavama nepravilnosti na koži – zbog čega zahteva posebnu vrstu nege. Pravilnom negom adekvatnim proizvodima koža lica može ostati hidrirana i negovana čak i pored svakodnevnog brijanja.

Kako pravilno negovati bradu i brkove?

Kako negovati bradu – Prirodna nega brade

Brada je uglavnom suvlja, deblja i kruća od kose, a pod uticajem toplote, sunca, slane vode i hlora postaje i tvrda. Zato je, sa puštanjem brade, važno posvetiti pažnju njenom oblikovanju i svakodnevnom negovanju kako bi bila meka i svilenkasta. Negovana brada privlači pažnju, ostavlja utisak urednosti i stila, te daje poseban šarm muškom licu. 

Svakodnevna rutina nege brade – pranje, oblikovanje, češljanje, negovanje – učiniće njegovu bradu negovanom, mekom i lepom. Ako se pitate kako negovati bradu, evo kako izgleda pravilna nega brade:

  1. PRANJE:

Bradu je potrebno redovno prati i održavati čistom, kako bi se uklonile nečistoće koje mogu dovesti do pojave nepravilnosti na koži ili izazvati upalu. Savetujemo upotrebu našeg prirodnog sapuna, jer odlično uklanja nečistoće bez isušivanja kože ruku, tela i lica, i to potpuno prirodno. Pokvasi bradu, utrljaj Magnolia Alhemija prirodni sapun i kružnim pokretima umasiraj navlaženu bradu, a potom je isperi i osuši laganim tapkanjem peškirom ili fenom srednje jačine temperature.

SAVET: Trenje peškirom može dovesti do deljenja dlake – pažljivo osušite bradu tapkanjem peškirom, kako biste sprečili rascvetavanje dlaka na bradi. 

  1. OBLIKOVANJE:

Bradu je potrebno redovno podrezivati, na svakih 5–10 dana. Kod kraćih brada može se koristiti trimer za podrezivanje. Pogledaj video za jednostavno oblikovanje kratke brade:

Duga i gusta brada se može skratiti pomoću češlja i makaza za bradu, stavljanjem dlaka između prstiju, radi lakšeg uočavanja onih koje treba podrezati. Pogledaj video za pravilno oblikovanje duge brade makazama:

  1. ČEŠLJANJE

Svaki dan četkaj ili češljaj bradu, a eventualne nepravilnosti između dva oblikovanja brade ispravi makazama. Redovno češljanje brade može razmrsiti bradu, ali i stimulisati njen rast. U zavisnosti od dužine brade izaberi četku, za kratku bradu, odnosno češalj, za dugu i gustu bradu.

  1. NEGOVANJE:

Koristi adekvatne proizvode za negu brade, poput ulja za bradu, koji će nahraniti dlaku brade i učiniti je mekom i mirisnom. Omekšavanje brade nezamislivo je bez hidratacije, pa je naše prirodno ulje za bradu odličan izbor – ukrotiće i omekšati bradu, dlaku učiniti glatkom, a bradu dubinski hidrirati, te negovati kožu ispod nje.

Magnolia Alhemija prirodno ulje za bradu

Ponosni smo što je Magnolia Alhemija prirodno ulje za bradu zavredelo pažnju naših muškaraca. Na bazi ulja badema i ulja makadamije, i eteričnih ulja ruzmarina, kedra i sandalovine, naše prirodno ulje za bradu neguje, hidrira i brzo upija, čineći kožu mekom i zdravom, a dlaku sjajnom i negovanom svakoga dana.

Da li ste probali naše prirodno ulje za bradu? Poručite ga ovde.

Kako se koristi prirodno ulje za bradu

Ako se pitate kako se koristi prirodno ulje za bradu, uverićete se i sami u jednostavnost vaše rutine nege brade, uz upotrebu Magnolia Alhemija prirodne kozmetike. Ujutru i uveče, uvek nakon umivanja ili pranja brade, na dlanove nakapaj nekoliko kapi ulja za bradu, protrljaj dlanove da se ulje ravnomerno rasporedi, a potom nanesi na celu dužinu brade, od korena ka dole. I to je sve! Zaista jednostavno, zar ne?

Magnolia Alhemija univerzalno prirodno ulje

Za negu brade možeš koristiti i naše univerzalno prirodno ulje.

Magnolia Alhemija univerzalno prirodno ulje je mešavina finih, laganih, lako upijajućih, hidrirajućih i hranljivih ulja – hladno ceđenih ulja badema, argana, avokada i macerata nevena, eteričnih ulja lavande, geranijuma i čajevca, sa dodatkom vitamina E. Ulje je nežnog i blagog mirisa, koji potiče od njegovih čistih sastojaka iz bio proizvodnje.

Naše univerzalno prirodno ulje možeš koristiti za:

  • Negu kože glave i suvih kraja kose; 
  • Negu kože tela; 
  • Masažu lica; 
  • Negu brade;
  • Zaštitu i negu kože ruku, noktiju i zanoktica; 
  • Negu nakon sunčanja;
  • Negu kože koja se peruta i kože oštećene ekcemom, povredom ili opekotinom.

Poruči naše univerzalno i višenamensko prirodno ulje!

Kako negovati brkove – Prirodna nega brkova

Da li ste čuli za Movember? Složenica Movember nastala je spajanjem reči brkovi (eng. moustache) i naziva meseca novembar (eng. November), a podrazumeva globalni projekat nastao sa idejom skretanja pažnje na preventivu i borbu za očuvanje muškog zdravlja. Movember predstavlja akciju u kojoj muškarci mesec novembar započinju obrijanog lica i do kraja meseca puštaju brkove da porastu, ali ne i bradu, te razmenjuju informacije i fotografije na društvenim mrežama i prikupljaju sredstva za lečenje obolelih od raka.

Pored ove akcije sa plemenitim ciljem, koja je zasigurno doprinela vraćanju brkova u modu, čini se da se sve više muškaraca opredeljuje za ovaj trend. Brkovi doprinose muževnijem izgledu, posebno onda kada je njihov oblik u skladu sa fizionomijom i oblikom lica. Zbog toga je važno pažljivo izabrati stil brkova – muškarci koji imaju gustu i bujnu kosu mogu da nose suptilnije i tanje brkove, duže brkove oni sa izraženim konturama lica, a okrugli oblik lica zahteva brkove srednje dužine.

Koji god oblik odabrali, ne zaboravite na negu i stilizovanje brkova. Ako se pitate kako negovati brkove, predstavljamo vam proizvod koji tražite!

Magnolia Alhemija prirodni vosak za brkove

Magnolia Alhemija prirodni vosak za brkove neguje i oblikuje brkove potpuno prirodnim sastojcima, uz divne mirise ši butera, pčelinjeg voska, ulja argana i jojobe, eterična ulja limete i kleke. Naš prirodni vosak za brkove idealan je za njihovo akcentovanje, uz uživanje u nežnim i svežim mirisima prirodnih sastojaka.

Prirodna nega muškog tela – Magnolia Alhemija prirodna kozmetika za muškarce

Svi muškarci žele da izgledaju dobro. Magnolia Alhemija im to omogućuje svojom kolekcijom proizvoda za negu muškaraca bez iritacija, uz suptilne mirise prirode i dodir nežnosti. Za svakodnevnu prirodnu negu muškog tela, predstavljamo Magnolia Alhemija proizvode koji su svakom muškarcu potrebni:

  • Prirodna krema za ruke,
  • Prirodni dezodorans,
  • Prirodni melem,
  • Tattoo after-care set.

Zajedno upakovani u set, čine savršen poklon za jednog muškarca!

Magnolia Alhemija prirodna krema za ruke

Koža ruku podložna je sakupljanju nečistoća iz spoljašnje sredine. Učestalim pranjem ruku spiramo nečistoće, ali i zaštitni sloj sa kože. Kako naša koža, tokom svakodnevnih aktivnosti, biva izložena i sredstvima koja u svom sastavu imaju veštačke sastojke, jasno je zbog čega ona lako postaje osetljiva i pogodna za isušivanje, perutanje ili pucanje. Tokom hladnih dana, vetar, hladan i suv vazduh, dodatno isušuju kožu.

Magnolia Alhemija prirodna krema za ruke, na bazi ši butera, nevena i kamilice, prirodno neguje kožu ruku, štiteći je od isušivanja. Formulacija naše prirodne kreme za ruke od 100% organskih sastojaka, najbolje neguje kožu u kombinaciji sa našim prirodnim sapunom na bazi biljnih ulja.

Magnolia Alhemija prirodni dezodorans za muškarce

Borba protiv neprijatnih mirisa može biti iscrpljujuća ukoliko koristimo drogerijske dezodoranse. Štetni sastojci drogerijskih dezodoransa lako dospevaju pod našu kožu, zapušavaju pore i sprečavaju koži da diše, te nisu adekvatna zaštita protiv znojenja.

Prirodni dezodorans jeste.

Magnolia Alhemija prirodni dezodorans efikasan je u borbi protiv neprijatnih mirisa i ujedno nežan prema koži. Zbog čega je naš prirodni dezodorans pravo rešenje za borbu protiv neprijatnih mirisa?

  • Prirodna nega 100% čistim sastojcima;
  • Dolazi u formi kreme nežne teksture koja ne zapušava pore, omogućavajući koži da diše;
  • Sadrži sodu bikarbonu koja neutrališe neprijatne mirise;
  • Odiše blagim mirisima eteričnih ulja;
  • Jednostavan je za upotrebu.

Izaberi Magnolia Alhemija šumski prirodni dezodorans za muškarce i uživaj u čarima prirodne nege pri svakom pokretu. Poruči ovde!

Magnolia Alhemija prirodni melem

Naši muškarci neguju svoje telo i Magnolia Alhemija prirodnim melemom.

Magnolia Alhemija prirodni melem je veoma efikasna krema za obnavljanje kože. U svom sastavu sadrži ši buter, hladno ceđena ulja argana, koštice šipka i noćurka iz organske proizvodnje, ulje pasjeg trna, te eterična ulja čajevca, lavande i smilja iz organske proizvodnje. Ova blagotvorna mešavina darova prirode pomaže vam:

  • Pri zarastanju rana, ogrebotina, opekotina;
  • Pri oporavku od udaraca i upale mišića; 
  • Za ublažavanje nelagode od ujeda insekata; 
  • Za obnavljanje kože;
  • Za negu rana nastalih od ekcema;
  • Za dubinsku hidrataciju suve kože ruku i usana.

Magnolia Alhemija tattoo after-care set

Magnolia Alhemija tattoo after-care set nastao je iz lepe saradnje sa Tamarom Đokić, tattoo artist-om, u želji da svi ljubitelji tetovaža prirodno neguju i čuvaju svoje nove tetovaže, tokom i nakon zarastanja. Bili smo uporni u formulisanju i testiranju našeg melema, dok nismo dobili proizvod na koji smo danas ponosni. 

Naš Tattoo after-care set čine prirodni sapun i prirodni melem. Prirodni sapun nežno čisti i neguje kožu nakon tetoviranja, dok prirodni melem ubrzava zarastanje, zaštitu i očuvanje tetovaže. Oba proizvoda sadrže ulja lavande i čajevca i mnoga druga fina ulja očaravajućih mirisa, potpuno su prirodni, nastali prelepom alhemijom sjedinjavanja organskih sastojaka.

Očaravajući mirisi prirode – Magnolia Alhemija prirodni parfemi za muškarce

Magnolia Alhemija posebnu pažnju pridaje muškarcima.

Snažnim. Zavodljivim. Postojanim. Vrcavim.

Prividno istovetnim.

Dražesno neponovljivim.

I suptilnim notama prirodnih parfema nam prevodi njihove karakteristične atribute.

Zbog čega se naši prirodni parfemi za muškarce razlikuju od drugih?

  • Prirodni sastojci;
  • Bez alkohola i veštačkih sastojaka;
  • Prirodni mirisi eteričnih ulja;
  • Note koje podržavaju karakterne osobine i individualne asocijacije;
  • Aromaterapeutsko dejstvo;
  • Jednostavna primena.

Da li si Casanova, Loki, Babađi ili Perun?

Svi Magnolia Alhemija prirodni parfemi za muškarce oblikuju svoje mirisne note prema vašoj koži, šireći jedinstven miris svojstven vama.

Casanova – Prirodni parfem za muškarce

Ogrnut slatkim snom

pod skutom noći,

stazom neukroćenom

toplim vinom plovi.

Pod zlatnom maskom

slavuja u lov vodi, 

zavodljivom opaskom

neveste razvodi.

Dopusti zanosnim notama kardamona i cimeta da te obaviju toplinom zalaska sunca. Oseti lakoću i bezbrižnost morskih valova, dok neodoljivi mirisi vina i cveća prevode tvoju strast. Oživi san letnje noći svakim pokretom i okretom. 

Izaberi Casanovu, naš prirodni parfem za muškarce, od 100% čistih sastojaka, sa notama kardamona i cimeta.

Loki – Prirodni parfem za muškarce

U šumi, pod hladom,

pod mahovinom,

pod opsenom

uvek neuhvatljivom.

Tiho se prikrada,

nestašno upetljava,

zadirkuje i ugađa,

dražesno zavarava.

Neka te Loki vodi šumskim stazama svakoga dana. Zatvori oči i dopusti notama jele i kleke da te odnesu mističnim dubinama nedirnute prirode. Udahni duboko i oseti kako svežina planinskog vazduha otvara nove vidike. I pod okriljem studeni razbukti svoje vatre plam.

Izaberi Lokija, naš prirodni parfem za muškarce, od 100% prirodnih sastojaka, bez alkohola, sa notama jele i kleke. Poruči ga ovde!

Babaji – Prirodni parfem za muškarce

U dubini sebe,

u sredini vretena,

daleko od larme

uzemljeno posmatra.

Etrom zaogrnut,

duhom razigran,

u nepovrat mlad,

plemenito dostojan.

Oseti neodoljivu slast Istoka u opojnim notama sandalovine i limete i poveži se sa okolinom mirisima koji oslikavaju tvoju posebnost. Neka Babađi podrži tvoje senzacije. Ponosno ponesi naš prirodni parfem za muškarce od 100% čistih sastojaka, sa notama sandalovine i limete.

Perun – Prirodni parfem za muškarce

U trupu hrasta

drevno postojan,

u zraku sunca

mirno uveren,

u glasu groma

oruđem zlatan,

u kapi kiše

milostivo snažan.

Neka te tople note klinčića i pačulija podsete na lepotu jednostavnosti, lakoću neobaveznosti i prijatnost mira. Prigrli svoje senzacije i dopusti im da oslikaju tvoju posebnost. Poveži se sa okolinom mirisima tvojih osećanja.

Smelo ponesi Peruna, naš prirodni parfem za muškarce od 100% prirodnih sastojaka, sa notama klinčića i pačulija. Poruči ga ovde!

Praznični Muški paket – Magnolia Alhemija prirodna kozmetika za muškarce

Brinemo o našim muškarcima i zato smo pripremili praznične pakete specijalno za njih – za sveobuhvatnu i prirodnu rutinu nege, koja nije komplikovana. Naš Muški paket prirodne kozmetike sadrži:

Prirodni sapun

Univerzalno prirodno ulje (za lice, bradu, kosu, telo, ruke),

Prirodni parfem za muškarce (Casanova, Loki, Babaji i Perun).

Poruči Muški paket i obraduj svog muškarca savršenim poklonom po prazničnoj ceni!

Nega lica i tela za muškarce može biti kvalitetna i jednostavna, a naša prirodna kozmetika za muškarce to i potvrđuje.

Uverite se i sami zbog čega je Magnolia Alhemija prirodna kozmetika za muškarce pravi izbor za njegovu negu!

istraži prodavnicu

Naša preporuka

No items found.